כותרות אחרונות
Search

שגרירות קוריאה בישראל מציגה את קסמי המטבח הקוריאני

צילום: אפיק גבאי – באדיבות מסעדת ריבר פתח תקוה

פסטיבל האוכל הקוריאני בישראל

שגרירות קוריאה מציגה את קסמי המטבח הקוריאני באירוע קולינרי מיוחד שייערך במסעדת "ריבר" בפתח תקווה 

גולות הכותרת באירוע הקולינרי הוא קימצ'י כשר לצד מנות מיוחדות נוספות המאפיינות את המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות

שגריר קוריאה בישראל, לי גון-טה: "אני תקווה שהאירוע הקולינרי יתרום לכך שהציבור בישראל ייחשף לתרבות המטבח הקוריאני העשיר בטעמים"

river 1

בשורה בתחום הקולינרי: שגרירות קוריאה מציגה את קסמי המטבח הקוריאני באירוע קולינרי מיוחד שייערך  במסעדת "ריבר" בפתח תקווה. האירוע במסגרת פסטיבל האוכל הקוריאני בישראל.

באירוע תוצגנה מנות קוריאניות מיוחדות ומסורתיות, אשר יביאו לידי ביטוי את ייחודו של המטבח הקוריאני העשיר בטעמים, אסתטיקה ובריאות. הסועדים יוכלו לקבל הזדמנות לטעום מן המנות המיוחדות ולהיחשף לחומרי גלם רבים אשר הובאו לישראל במיוחד מקוריאה. את הפרויקט מלווה השף הקוריאני ג'ונגהי יאנג, מומחית לאוכל קוריאני.

המטבח הקוריאני ("האנשיק" – כפי שהוא מכונה בקוריאנית) מורכב מהרמוניה של טעמים – מהווה נדבך חשוב בתרבותה של קוריאה ומשקף את אופייה. המטבח הקוריאני ידוע כבריא מאוד ובעל ערך תזונתי גבוה והוא זוכה בשל כך לפופולריות רבה בעולם. המנות מתאפיינות בשימוש ברכיבים טריים, טבעיים, מתובלים ומותססים. רק לאחרונה פורסם כי זהו המטבח המאוזן ביותר בעולם מבחינת ערכים תזונתיים וסגולות רפואיות וזאת בשל מגוון המרכיבים שבו. בעוד שבעולם המטבח הקוריאני זוכה לפופולריות רבה, בישראל המטבח כמעט ואינו מוכר. אחת הסיבות טמונה בכך שבישראל אין כיום ולו גם מסעדה קוריאנית אותנטית אחת

river 3

באדיבות רשות התיירות הקוריאנית

האוכל הקוריאני מהווה מקור אנרגיה מעולה. עבור הקוריאנים האנרגיה איננה פיזית בלבד, אלא נובעת גם מעוצמת הרוח והנפש. לפי החוכמה הקוריאנית העממית אוכל ותרופות צומחים מאותו שורש ולכן האוכל הוא התרופה הטובה ביותר. רוב הירקות חלוטים קלות, ולכן שומרים על הרכיבים התזונתיים שלהם. הבשרים מאודים או מבושלים ודלי שומן וקלוריות. השימוש בשמן כמעט ואינו קיים.

בין חומרי הגלם הפופולאריים ביותר במטבח הקוריאני ניתן למצוא אורז, דגים והרבה ירקות. אחת המנות המפורסמת ביותר היא הקימצ'י – כרוב סיני ספוג ברוטב צ'ילי אדום העובר תהליך ארוך של התססה. מנה זו נחשבת למאכל הלאומי של קוריאה ומשמשת כתוספת כמעט בכל ארוחה. בנוסף, משתמשים הקוריאנים גם בשורש הג'ינסנג הקוריאני, המיוחסות לו סגולות רפואיות רבות.

river 5

צילום – אפיק גבאי

המנות שיוגשו במסגרת חגיגת הקולינריה הקוריאנית: קימצ'י, ביבימבאפ (אורז עם מבחר ירקות), פאג'ון (מעין לביבות עם שרימפס ובצל ירוק), ג'אפ-צ'ה (אטריות בטטה מוקפצות עם ירקות), בולגוגי (פרוסות סיריליון דקות במרינדת ברביקיו קוריאני), Dakgalbi (עוף פיקנטי) ועוד.