כותרות אחרונות
Search

פסטיבל טעם הנגב בבאר שבע – סוכות 30.9 – 1.10

לראשונה בבאר שבע: חוויה קולינרית של שלושה ימים שתציג את מיטב תוצרת הנגב, מתוצרת חקלאית ועד מבשלות ויקבי בוטיק.

האירועים יתקיימו בין התאריכים 30.9 – 1.10 החל מהשעה 17:00 ועד 23:00, יום שישי ה 2.10 החל מהשעה 12:00 ועד 17:00.

עיריית באר שבע באמצעות חברת כיוונים והמשרד לפיתוח הנגב והגליל באמצעות הרשות לפיתוח הנגב יפיקו בחול המועד סוכות 2015 את פסטיבל "טעם הנגב". שלושה ימים של פסטיבל המשלב בתוכו קולינריה, אמנות, תרבות ועסקים מקומיים מבאר שבע ומהנגב . 

זו תהיה הפעם הראשונה שייערך בבירת הנגב פסטיבל תרבות קולינרית בסדר גודל שכזה המשלב את מיטב התרבות, החקלאים, העסקים והתוצרת של באר שבע והנגב .

הרעיון המרכזי העומד מאחורי הפסטיבל הוא שילובם של מוסדות התרבות המקומיים, העסקים המקומיים, האמנים המקומיים יחד עם שפים ידועים, אמנים ידועים וכולם משתלבים בפסטיבל ייחודי המציג את תבואת הנגב על שלל גווניה.

מוקדי התרבות בעיר העתיקה יפעלו כחלק משגרת ימי מהפסטיבל באמצעות תכנים ייחודיים ומגוונים.  

יינתן דגש לעלות השתתפות בפסטיבל מול כלל העסקים בבאר שבע ובנגב בכלל, כל עסק על פי גודלו, היקפו ואופי הפעילות שלו.

 

אז מה יהיה שם ?

  • שדרות המזון – רחובות העיר העתיקה יהפכו למתחמי מסעדות מעוצבים ע"י הקמת דוכנים אורבניים בסמטאות העיר העתיקה. כל שדרה תזכה לאופי מיוחד משלה ותציע מגוון מסעדות מכל רחבי הנגב.

  • שדרת המסעדות – רחוב סמילנסקי והחלוץ. דוכני מזון מעוצבים לאורך כל רחוב סמילנסקי וחלק מרחוב החלוץ. כ-30 דוכנים ממותגים באירוע ובמסעדות שישתתפו.

  • שדרת טעמי הנגב – רחוב ההסתדרות. מגוון דוכנים שיציעו את תוצרת הנגב הקולינרית: דבש, ריבות, ירקות, מזון אורגני וגבינות והכל היישר מהחקלאי אל הקהל.

  • שדרת התבלינים ואפייה – רחוב אנילביץ

מתחם מרשים שיכלול שדרת תבלינים מרשימה של חברת תבליני מימון ושדרת מוצרי אפייה עשירה ומעניינת שתציע מגוון מוצרי וכלי אפייה של חברת מימונ'ס. במתחם יהיה אזור פעילות שיציע מגוון סדנאות אפייה לילדים ומבוגרים.

  • שדרת הבוטיק – שדרה מעוצבת ברחוב האבות שבה יציעו מיטב מבשלות ויקבי הבוטיק המשובחים מהנגב את תוצרתם, לצד טעימות, כמובן.

  • בימת השף – ברחבה של מרכז הצעירים: מיטב השפים של המסעדות הגדולות בדרום לצד השפים הגדולים והמוכרים בישראל יעבירו מופעי שף והרצאות במתחם ובו מטבח פתוח. הילה אלפרט | סמדי בומבה | סהר רפאל | מיקי שמו | טל כהן | עומר מילר | רונן דוברת

  • מתחם מופעי תרבות – מגוון להקות מקומיות והרכבים ייחודיים לצד יוצרים מכל רחבי הנגב. בכל יום יתארח אומן מרכזי אחד להופעת סגירה החל מהשעה 22:00. ביום הראשון פבלו רוזנברג וביום השני שירי מימון.

  • מתחם ילדים –  הקמת מתחם ילדים אינטראקטיבי שיציע שלל פעילויות לילדים, הפעלות קולינריות וסדנאות בישול. ביום הראשון יתקיים מופע מרכזי של יובל המבולבל.   

  • שדרת האומנים – הקמת שדרה צבעונית שתציע מגוון כלי בית, כלי מטבח ואביזרים בעבודת יד לצד אמנים מקומיים שונים שיציעו את מגוון מוצרים נלווים.

  • עשרות דוכני מזון שיבצעו מכירת מזון, כל אחד לפי תחומו. בין העסקים שכבר סגורים בפסטיבל: קוקה קולה,  תבליני מימון, עוז והדר, נאפיס, מסעדת כרמים, רשת המקסיקני, פרי הדימיון, B B B, פסטה בסטה, מיסטר קורנר, הסיפריה, קפה לולה, בוצ'רי, העתיקה, סמילנסקי בוטיק, yogo, צ'וקה, ערביקה, שושנה – סמדי בומבה, קפה רינגילבויים, ההונגריה הקטנה, חומוס של טחינה, פיש&ציפס, בית הפול, פנדה, סן שיי, שירי ועוד עסקים רבים מכל אזור הנגב..

  • ההפקה תפעל לשמירת הכשרות באירוע באמצעות משגיחים בסיוע הרבנות הראשית ב"ש וחברת הקייטרינג באירוע.

עריכה ועיצוב – אבי בר