כותרות אחרונות
Search

מסעדת פורטו בנמל תל אביב מתרחבת, פותחת מסעדה נוספת בשרונה תל אביב ומנדבת מתכון לחג השבועות….

מסעדת פורטו בנמל תל אביב מתרחבת ופותחת מסעדה נוספת בשרונה תל אביב

החודש נפתחה מסעדת פורטו בשרונה תל אביב.  לרגל פתיחת המסעדה החדשה החליט שף מסעדת "פורטו" אילן חפץ לפנק אתכם במתכון של קינוח טעים במיוחד לכבוד חג השבועות, פנקוטת שקדים, קולי תות, משמש  אפוי, עלי מרווה, שמן זית, שקדים קלויים (6 מנות).

 

 

מצרכים:

800 מל שמנת מתוקה 38%

2 כפות ליקר אמרטו

3\1 כוס סוכר

1 מקל וניל חצוי לאורכו

2 כפיות אבקת גלטין

2 כפות רוזטה

250 גר תותים

2 כפות אבקת סוכר

6 משמשים חצויים ל-2

6 עלי מרווה

4 כפות סוכר

5 כפות יין לבן

2 כפות שמן זית

50 גר שקדים קלויים

אופן הכנת הפנקוטה:

משרים ג'לטין ב4 כפות מים קרים ,עד שהג'לטין סופג את הנוזלים.

בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה, ליקר האמרטו, מקל וניל, סוכר, רוזטה

מוסיפים את הג'לטין ומסננים את התערובת.

מעבירים לכוסות הגשה

אופן הכנת קולי תות:

מרסקים בבלנדר 250 גר תותים עם 2 כפות אבקת סוכר

אופן הכנת המשמש אפוי:

מניחים במגש קטן את המשמשים, מזלפים מעל את היין, שמן הזית ומפזרים את הסוכר מעל כל משמש.

מניחים מעל כל משמש עלי מרווה ואופים בתנור על 200 עד לריכוך וקירמול.

הגשה:

מעל לפנקוטה שמים מעט קולי תות.

מניחים ליד 2 חצאי משמש לכל סועד ומזלפים מעליהם מעט שמן זית עדין וכמה שקדים קלויים.

מסעדת פורטו , שרונה תל אביב

ימים ושעות פתיחה : ראשון עד שבת,
מ-12:00 עד אחרון הלקוחות.
דוד אלעזר 24
שרונה,  תל אביב
03-6577736

*********************

פורטו נמל תל אביב
האנגר 21 נמל תל אביב

שעות פעילות ימים א'-ה' 12:00- 00:00

 וימים ו'-ש' 9:30- 00:00

טלפון: 03-5461140

 

 

porto 3

פנקוטת שקדים, קולי תות, משמש אפוי, עלי מרווה, שמן זית, שקדים קלויים