כותרות אחרונות
Search

לקראת ראש השנה יקב הפרימיום "יקב 1848" מציע יינות משובחים

לקראת ראש השנה יקב הפרימיום "יקב 1848" מציע:

רזרב קברנה סוביניון- 2011

דור 5 קברנה פרנק – 2013

דור 5  שרדונה – 2014

דור 7 קברנה סוביניון – 2012

 

1848 1 צילום מורג ביטן

1848- רזרב קברנה סוביניון- 2011 – צילום מורג ביטן

1848- רזרב קברנה סוביניון- 2011

יין בורדו עמוק בעל אף עוצמתי עם ארומות של קפה קלוי ואיקליפטוס. בפה היין מפגין טעמי פירות מצומקים, וניל ופטל שחור. גוף היין מרוכז ומלטף עם סיומת ארוכה ומרשימה.

מחיר מומלץ- 179 ש"ח

1848 2 צילום מורג ביטן

1848 – דור 5 קברנה פרנק – 2013 – צילום מורג ביטן

1848 –  דור 5 קברנה פרנק – 2013

יין אדום סגול כהה עם רמזים של פלפל שחור, טבק, ליקריץ, אגוז קלוי ושוקולד מריר.

 היין בעל גוף מלא וקטיפתי עם סיומת תיבולית ארוכה.

מחיר מומלץ- 80 ש"ח

1848 3 צילום מורג ביטן

1848- דור 5 שרדונה – 2014 – צילום מורג ביטן

1848- דור 5  שרדונה – 2014

יין בעל צבע זהוב ירקרק, ארומות של פירות טרופיים, טעמים עשירים של אגוזים קלויים, אפרסק לבן, קליפות הדרים, ליצ'י ואננס. גוף מלא ומלטף עם סיומת פירותית, פריכה ומרעננת.  

מחיר מומלץ- 80 ש"ח

1848 4 צילום מורג ביטן

דור 7 קברנה סוביניון – 2012 – צילום מורג ביטן

דור 7 קברנה סוביניון – 2012

יין בורדו סגלגל כהה עם רמזים של פרי אדום בשל, ליקריץ, שושן אדום,  פירות שחורים מצומקים, איקליפטוס וטבק מלווה בעץ קלוי. היין בעל גוף מלא ומרוכז עם סיומת מתובלת ומתמשכת.

מחיר מומלץ- 119 ש"ח.

על היין

1848 1 צילום מורג ביטן

צילום מורג ביטן

רזרב קברנה סוביניון- 2011

יין בורדו עמוק בעל אף עוצמתי עם ארומות של קפה קלוי ואיקליפטוס. בפה היין מפגין טעמי פירות מצומקים, וניל ופטל שחור. גוף היין מרוכז ומלטף עם סיומת ארוכה ומרשימה.

  • נתונים אנאליטיים:

§     צבע:

אדום

§     % כוהל:

14.5

§     מתיקות:

יבש

§     יישון בחבית:

24 חודשים

§     הרכב זנים:

86%  קברנה סוביניון

9%    מרלו

5%    פטיט סירה

 

  • על הכרם:

ענבי הקברנה סוביניון מגיעים מכרמים בוגרים מאזור הרי ירושלים ומאזור הגליל. יבולים נמוכים של כ- 750-850 ק"ג לדונם בשילוב תנאי האקלים המיוחדים של אזורים אלו, המתאפיינים באוויר יבש ולילות קרירים בתקופת ההבשלה, מאפשרים לענבים להגיע לבשלות מלאה ולצבירה ממושכת של טעמים.

  • על עשיית היין:

הענבים שנבצרו ידנית עם שחר הגיעו ליקב בשעות הבוקר הקרירות והועברו למיכלי תסיסה מנירוסטה מקוררים. לאחר מעיכת הענבים בוצע דמוע ( (Saignéeוהשרייה קרה של 3 ימים. התסיסה האלכוהולית נמשכה 15 ימים בטמפרטורה של 22-24 מע"צ תוך כדי מיצוי מלא על ידי מספר תהליכי Delestages. ערבובים עדינים של התירוש התוסס והשריה נוספת של היין הצעיר על הקליפות לאחר התסיסה במשך 10 ימים הניבו יין צפוף ועוצמתי. בתום התסיסה המלולקטית הועבר היין ליישון בחביות עץ אלון צרפתי לתקופה של 12 חודשים. לאחר תקופה זו אחוזים קטנים של מרלו ופטיט סירה שולבו לאיזון יין זה. היין הוחזר לחביות להשתבחות נוספת של 12 חודשים נוספים. ליין זה יכולת התיישנות ארוכה.

1848 2 צילום מורג ביטן

צילום מורג ביטן

דור 5 קברנה פרנק – 2013

יין אדום סגול כהה עם רמזים של פלפל שחור, טבק, ליקריץ, אגוז קלוי ושוקולד מריר.

 היין בעל גוף מלא וקטיפתי עם סיומת תיבולית ארוכה.

  • נתונים אנאליטיים:

 

§     צבע:

אדום

§     % כוהל:

15

§     מתיקות:

יבש

§     יישון בחבית:

14 חודשים

§     הרכב זנים:

89% קברנה פרנק

3%   קברנה סוביניון

8%   פטיט וורדו

 

  • על הכרם:

ענבי הקברנה פרנק נבצרו מכרם כוכב השחר אשר במורדות המזרחיים של הרי ירושלים בגובה של כ- 600 מטר. אדמת הכרם מסוג "טרה רוסה" עם אבני בזלת הינה קרקע מנוקזת שמפתחת את השורשים ומעצימה את כוחם של הגפנים. לכרם חשיפה טובה לאור המאפשרת הבשלה איכותית ומלאה בשילוב לילות קרירים התורמים לריכוז טעמים בענבים.     

  • על עשיית היין:

הענבים שהגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות והקרירות הועברו מה"crusher" ישירות אל מיכלי תסיסה מנירוסטה מקוררים. לאחר השרייה של שלושה ימים  למיצוי עדין של הטעמים המצויים בקליפות הענבים התירוש הותסס בטמפרטורה של 23-25 מע"צ על מנת לשמר את אופי הקברנה פרנק. לאחר תום התסיסה המלולקטית היין התיישן בחביות צרפתיות ואמריקאית למשך 14 חודשים שבסיומו התקבל יין  אופייני לזן, מתובל, עוצמתי ומרשים.

1848 3 צילום מורג ביטן

צילום מורג ביטן

דור 5  שרדונה – 2014

יין בעל צבע זהוב ירקרק, ארומות של פירות טרופיים, טעמים עשירים של אגוזים קלויים, אפרסק לבן, קליפות הדרים, ליצ'י ואננס. גוף מלא ומלטף עם סיומת פירותית, פריכה ומרעננת.  

נתונים אנאליטיים:

 

§     צבע:

לבן

§     % כוהל:

13.5

§     מתיקות:

יבש

§     יישון בחבית:

8 חודשים

§     הרכב זנים:

100% שרדונה

 

  • על הכרם:

היין מופק מכרם שרדונה הממוקם ב"כוכב השחר" במורדות המזרחיים של הרי ירושלים. גובה הכרם 600 מטר מעל פני הים והאדמה מסוג "טרה רוסה" עם אחוז ניכר של אבני בזלת.

  • על עשיית היין:

הענבים שהגיעו לרמת הבשלה אופטימאלית נבצרו באמצע חודש אוגוסט 2014 בבציר ידני לילי לתוך ארגזים קטנים של 8-10 ק"ג ועברו סחיטה עדינה של אשכולות שלמים. היין תסס בחביות עץ אלון צרפתי בנות 400 ליטר, והתיישן על משקעי השמרים (surlies) במשך 8 חודשים. היין בוקבק ללא סינון.

 

1848 4 צילום מורג ביטן

צילום מורג ביטן

דור 7 קברנה סוביניון – 2012

יין בורדו סגלגל כהה עם רמזים של פרי אדום בשל, ליקריץ, שושן אדום,  פירות שחורים מצומקים, איקליפטוס וטבק מלווה בעץ קלוי. היין בעל גוף מלא ומרוכז עם סיומת מתובלת ומתמשכת.

  • נתונים אנאליטיים:

 

§     צבע:

אדום

§     % כוהל:

15.0

§     מתיקות:

יבש

§     יישון בחבית:

18 חודשים

§     הרכב זנים:

86% קברנה סוביניון

8% פטיט סירה 

6% מרלו

 

  • על הכרם:

ענבי הקברנה סוביניון מגיעים מכרם הנטוע בהרי בנימין  ומכרמים בוגרים מהגליל התחתון. כרמי הרי בנימין מאופיינים באדמה חרסיתית, אויר יבש השומר על בריאות הפרי והפרשי טמפ' יום-לילה גדולים תורמים לקבלת ענבים מרוכזים בטעמים. אדמת הכרמים מהגליל התחתון מורכבת מפסיפס ייחודי של אדמת בזלת בה משולבים חלקי סלע גיר מפוררים. יבול מתון של עד 1,050 ק"ג לדונם ומעקב אגרונומי רצוף מבטיחים קבלת פרי ייחודי.

  • על עשיית היין:

הענבים שנבצרו ידנית עם שחר הגיעו ליקב בשעות הבוקר המוקדמות והועברו דרך ה"crusher" ישירות אל מיכלי תסיסה מנירוסטה מקוררים. לאחר השרייה קרה התירוש הותסס בטמפרטורה של 22-24 מע"צ עם שמרים BDX שפותחו במיוחד לקבלת יינות מלאים.  התסיסה האלכוהולית נמשכה 15 ימים תוך כדי מיצוי עדין על ידי REMONTAGES יומיים. שבסיומה התקבל יין צפוף עם פרותיות שמורה. בתום התסיסה המלולקטית הועבר היין ליישון בחביות עץ אלון צרפתי (80%) ואמריקאי (20%) לתקופה של 18 חודשים אשר במהלכן בוצע הממסך הסופי בין הזנים (BLENDING). היין מוכן לשתייה עם הוצאתו לשוק אך ימשיך להשתבח בשנים הקרובות.