כותרות אחרונות
Search

חדש מיקב "צובה" קברנה סוביניון 2014 ומרלו 2013

בתמונה: כרמי יקב צובה – צילום הדר גל

יקב צובה

יקב צובה ממוקם סמוך לקיבוץ צובה בהרי ירושלים

בין גיתות עתיקות, טרסות קדמוניות ואדמת  טרה רוסה נטועים כרמי קיבוץ צובה מאז 1996.

בכרמים 10 זנים של ענבים.

 

יקב בוטיק צובה הוקם בשנת 2005 ומייצר כ- 60 אלף בקבוקים מדי שנה ל-7 סוגי יינות המבוססים על כרמים אלו. הגובה הרב 730+ מטר מעל פני הים, הלחות הנמוכה, הפרשי הטמפרטורות בין הלילה ליום, ושורות הכרם הנטועות מצפון לדרום בצפיפות של 666 גפנים לדונם, יוצרים תנאים טופוגרפיים ייחודיים ואידיאלים לגידול ענבים.

 

היקב גדל בהתמדה ומייצר  כ- 60,000 בקבוקים, מתוכם כ-60% לייצוא, 20% בשוק המקומי 20% הנותרים נמכרים ביקב. בשנת 2008, ניטעו בכרמי צובה 150 דונם נוספים, מתוכם 14 דונם שיועדו ליקב צובה, והוסיפו ליקב עוד 10,000 בקבוקים. 

פול דאב מנכ"ל היקב ויינן ראשי – צילום.ף אבי בר

על פול דאב, מנכ"ל יקב צובה: משחר ילדותו בדרום אפריקה נשם וטעם פול דאב יין, כל זאת בזכות אביו שעסק בייצור יין במהדורה ביתית ובעיקר יין אדום לקידוש בבית.   לפול דאב, ניסיון רב-שנים בתחום היין בכלל וביקב צובה בפרט.  

 

פול דאב: "העיקר בייצור יין טוב הוא מעורבות היינן בכל השלבים מרגע נטיעת הכרמים  ועד  הביקבוק, עוד חשוב להיות מעודכן בטכנולוגיות החדשות ודרישה גבוהה לאיכות ללא פשרות בכל תהליך הייצור וכמובן יותר מהכל תשוקה ואהבה  פנימית להכנת היין.

 

והוסיף פול דאב: "המטרה להמשיך ולהגדיל בהדרגה את כושר הייצור של היקב, תוך שמירה על בלעדיות שטחי הכרמים של קיבוץ צובה. כל יינות היקב כשרים למהדרין בהשגחת רבנות מטה יהודה וכשרות בינלאומית OK"

הבציר המתבצע בדרך כלל בלילה קריר, שומר על איכות הענבים המגיעים צוננים אל היקב ושומרים על תכולת מיץ איכותית.

 

היינות המשובחים, שואבים את איכותם מניסיונם של הכורמים ואהבתם של העושים במלאכת היין ובראשם מנהל היקב והיינן הראשי פול דאב ושומר הכשרות יריב.  

מימין: היינן הראשי ומנהל היקב פול דאב יחד עם יריב משגיח הכשרות – צילום: אבי בר

יינות היקב כשרים למהדרין בהשגחת רבנות מטה יהודה וכשרות בינלאומית.

היקב ממוקם סמוך למתחם המשחקים "קיפצובה" ו"גליתה" של קיבוץ צובה ובזמן שהילדים מבלים ב"קיפצובה" או ב"גליתא" מוזמנים ההורים לבלות ב"גת וגפן"מרכז המבקרים החדש של יקב צובה לטעימות יין איכותי.

מרכז המבקרים "גת וגפן" הוקם בשנת 2005 ומשקיף אל מול נוף מדהים של כרמי היין והרי ירושלים. במרכז המבקרים, ניתן לרכוש יין ומוצרים נלווים, ליהנות מטעימות יין בהדרכת היינן פול דאב, לערוך סיור ביקב והדרכה על ייצור יין. מומלץ לתאם ביקור מראש עם פול דאב, יינן יקב צובה בטלפון: 054-5637788

 

צילום: אבי בר

על היינות המיוחדים קברנה סוביניון 2014 ומרלו 2013

מרלו – אדום יבש המיוצר מענבי מרלו. יושן כ-14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. בעל מגוון ניחוחות של פרי אדום בשל וטעם מאוזן ואלגנטי. ליין סיומת מיוחדת עם רעננות מודגשת וטאנינים נעימים.

קברנה סוביניון – אדום יבש המיוצר מענבי קברנה סוביניון. יושן 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. ארומות היין מעלות ניחוחות של פרי שחור, עץ אלון קלוי ותבלינים. מורכב ועוצמתי שישתבח בשנים הקרובות.

יינות היקב כשרים למהדרין בהשגחת רבנות מטה יהודה וכשרות בינלאומית

 

 

קברנה סוביניון 2014

מיוצר מענבי קברנה סובניון (85%) הגדלים בחלקת הגתות (700 מ‘) ובחלקת הטרסות (720 מ‘), ענבי קברנה פרנק (9%) וענבי מרלו (%6). היין יושן 14 חודש בחביות עץ אלון צרפתי. בלנד בורדולזי המשלב בין קברנה סוביניון, למרלו הקטיפתי, עם זן הקברנה פרנק בעל הארומות השחורות והפרחוניות. היין בעל ניחוחות של פרי שחור, עץ אלון קלוי ותבלינים. מורכב ועוצמתי שישתבח בשנים הקרובות.

קברנה סוביניון 2014 – צילום: אבי בר

 

מרלו 2013

מיוצר מענבי מרלו (94%) ופינו נואר. מקור ענבי המרלו בחלקת הגתות הנטועה בגובה 700 מטר וענבי הפינו נואר- בחלקה נטועה בגובה 710 מטר. היין יושן 14 חודש בחביות עץ אלון צרפתי. מגוון ניחוחות של פרי אדום בשל וטעם מאוזן ואלגנטי. ליין סיומת מיוחדת עם רעננות מודגשת וטאנינים נעימים

מרלו 2013 צילום: אבי בר