לכבוד חנוכה, מותג הרשי מציע מתכון נפלא של סופגניות

לכבוד חנוכה, מותג הרשי מציע מתכון נפלא

סופגניות במילוי  קרם בוטנים ריסז וקרם שוקולד הרשי

מתכון מאת: השף קונדיטורית עמית דונסקוי

צילום: בועז לביא

מתכון לכ-30 סופגניות:

ניירות אפייה חתוכים ל-30 ריבועים בגודל 10X10 ס"מ

מרכיבים לבצק:

1 ק"ג קמח

3 כפות מלאות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

1 1/2 כוסות מים חמימים

3 ביצים

75 גרם חמאה רכה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות ברנדי

1/2 כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

 

למילוי קרם שוקולד הרשי:

1/2 כוס שמנת מתוקה

1 כוס נטיפי שוקולד הרשי

50 גרם אבקת סוכר

למילוי קרם בוטנים ריסז:

1/2 כוס שמנת מתוה

1 כוס נטיפי קרם בוטנים ריסז

100 גרם אבקת סוכר

לציפוי: 1 כוס נטיפי שוקולד הרשי מומסים + 1 כוס נטיפי קרם בוטנים ריסז מומסים

לקישוט: ריסז מיניס, הרשי קוקיס אנד קרים דרופס, חטיף הרשי קוקיס אנד קרים או כל תוספת שאוהבים.

 

ההכנה: 

* מניחים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים היבשים והסוכר ומערבלים ערבול קצר. מוסיפים תוך כדי ערבול את המים, הביצים, החמאה ותמצית הוניל ומערבלים במשך כ-7 דקות נוספות. לבסוף מוסיפים את הברנדי והמלח ומערבלים במשך 3 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד.

* משמנים קערה גדולה ומניחים בתוכה את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

* מחלקים את הבצק ל-30 כדורים, מגלגלים לכדורים חלקים ומניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה. מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.

* מחממים סיר ובו שמן לטיגון עמוק. בודקים שהשמן חם ומרימים בעדינות את הסופגניות בעזרת נייר האפייה ומחליקים לשמן החם. מטגנים משני הצדדים ומוציאים לצינון במסננת עם נייר סופג.

* הכנת המילוי כ-5 שעות מראש: ממיסים במיקרוגל נטיפי שוקולד הרשי ושמנת מתוקה ובכלי נפרד ממיסים את נטיפי קרם הבוטנים ריסז ושמנת מתוקה. מערבבים היטב כל אחד לתערובת חלקה ומעבירים לצינון במקרר במשך כ-5 שעות. מקציפים במערבל כל קרם בנפרד תוך כדי הוספת אבקת הסוכר.

* חותכים את הסופגניות לחצי, מזלפים את הקרם, מניחים מעל את החצי השני, מצפים בשוקולד או בקרם הבוטנים המומס ומקשטים במגוון התוספות שאוהבים.